II. Téli Motorkiállítás és vásár

Kattints a galéria megnyitásához!

II. Téli motorkiállítás és vásár 2014. Február

II. Téli motorkiállítás és vásár 2014. február

– Használt és új motorkerékpárok kiállítása-vására
– Motoros védőfelszerelések/sisakok, kesztyűk, csizmák, ruházat, stb./vására
– Túra-versenyzői beszámolók
– Szerviztanácsok
– Baleset-megelőzési programok
– Szépségverseny /Hölgyek jelentkezését várjuk/
– Skanderverseny
– Motoros szimulátorok
– Kiállítóik bemutatkozása
-Gyerek programok /műanyag gyerekmotor ügyességi pálya, arcfestés, stb

  • Helyszín: Debrecen, Malompark Bevásárlóközpont
  • Ideje: 2013. február 7. – 10.
  • Programok: Használt és új motorkerékpárok kiállítása-vására

motorosnap.com

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten 2013. 02.07. – 10.

Azt hiszem, nem én vagyok az egyedüli, akinek már nagyon hiányzik a motorozás és a tavasz. Sajnos ezekre még egy kicsit várni kell, de a legtürelmetlenebbek és a többi érdeklődő számára nagyszerű program volt a február 7-10. között megrendezett I. Téli motorkiállítás és vásár, ami egy igen szimpatikus kezdeményezés.

Azzal nyerte el a tetszésemet a kiállítás, hogy a laikusok számára próbálja bemutatni a motorosok mindennapjait, magát az életmódot. Pozitívabb képet szeretnének kialakítani a motorosokról, mivel néhány hollywood-i filmalkotás nem túl jó színben tünteti fel a motoros társadalmat. Láthatja a család, hogy semmi rossz nincs a motorozásban. Elsősorban ez egy családi rendezvény volt, persze tartottak programokat vezetők számára is. Ilyen volt például a balesetmegelőzési, vezetéstechnikai tréning, vagy a szezonfelkészítési tanácsadás, amiről bővebben olvashattok egy másik cikkünkben. Különböző tesztlapokat tölthettek ki a motorosok, amelyek rámutatnak esetleges hiányosságaikra.

A Malompark mélygarázsában csütörtöktől vasárnapig minden nap Streetfighter bemutatót tartottak, ami látványos és élvezetes azok számára is, akikhez egyébként nem áll közel a motoros életmód. Emellett szintén minden nap sor került önkéntes véradásra is, ami igen hasznos, mivel egyre többet lehet hallani vérhiányról. A programokból nem maradhattak ki a gyerekek sem, minden nap lehetőség volt arcfestésre is.

Szintén minden korcsoport számára érdekesek a túrabeszámolók, ebből rögtön négyet kaptunk: csütörtökön Nagy László szlovákiai, péntekenOcsenás Péter görögországi, szombaton és vasárnap pedig Kegyes Mihály erdélyi, illetve norvég túrájáról hallhatott beszámolót a nagyérdemű, mindezt videókkal kiegészítve. Ezekre a beszámolókra különösen odafigyeltek, a szervező szerint ugyanis hiánycikk a hiteles túrabeszámoló. Ugyan nagyon sok mindent tartalmaznak ezek, de olyan praktikus ismereteket nem, mint például az egyes országokban mennyibe kerül egy liter benzin, vagy a szállás. Ebből a szempontból rendhagyóak voltak a beszámolók. Nemcsak a túrákról volt szó, Dudás Attila motorversenyző a teremcrossról tartott előadást. Debrecen egy másik büszkesége, Adorján Zoltán, salakmotoros is tiszteltét tette a rendezvényen, aki szerelési, karbantartási tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

A programok mellett természetesen a kiállított gépek és a standok is óriási figyelmet kaptak. Meg lehetett vásárolni a szükséges védőfelszereléseket (bukósisak, motoros kabátok, kesztyűk), túra és egyéb kiegészítőket, az eladók szívesen válaszoltak a kérdésekre. A motorok közül talán az 1925-ös Indian volt a legfeltűnőbb, ez egy igazi ritkaság. Galériánkban további képek találhatóak a gépcsodákról.

Összességében egy nagyon jó, és télen mindenképpen hiánypótoló rendezvény volt a szobahőmérsékletű motoros találkozó. A rendezvény szervezője, Nagy László külön megköszönte a segítséget a Malomparknak, a Praktiker áruháznak, valamint barátainak és nem utolsó sorban családjának is. Szerinte a rendezvény sikere az egyszerűségében rejlik, nem ígér nagyokat, de a végén a látogatók mégis pozitív benyomással távoznak.

Mermeze Gergő
A fotókat Kovács Tibor készítette.